середа, 11 листопада 2015 р.

Зустріч з Романом Пастухом

10 листопада до Ясенице-Сільнянського НВК на запрошення директора школи Л.І.Попель з нагоди святкування завітав видатний український літературознавець, журналіст та поет Дрогобичини  Р.Пастух.
Його перу належать сотні статтей, нарисів, репортажів, низки прозових творів, поезій, пісень, рецензій, які побачили світ у видавництвах Львова та Дрогобича.
На "побачення" з видатною людиною прийшли не тільки учні й вчителі, а й батьки, маленькі дошкільнята і просто шанувальники українського слова, яким поет виклав свої роздуми про літературні процеси в Україні, а особливо на Дрогобиччині.
Упродовж двох годин усі присутні мали змогу поспілкуватися з Р.Пастухом.
І дійсно, йшла жвава розмова про творчий й життєвий шлях поета, про прочитане і написане, лунали найрізноманітніші запитання та оригінальні відповіді, відбувся справжній зацікавлений діалог між автором і читачами, яких знову об’єднало українське слово. 
Учні 6 класу Сидорак І. і Биків Н. залюбки читали вірші поета і автор в свою чергу зачитував уривки із поезій.
Щиро закоханий у рідне слово, він цікаво розповідав про свій нелегкий шлях, який вдалося успішно подолати, про величезну кількість прочитаних книг у юнацькому віці, про неймовірно захоплюючу роботу кореспондента у львівській газеті "За вільну Україну". Талановитий журналіст, літературознавець, зачитуючи свої вірші, неодноразово наголошував про невичерпні багатства нашої рідної мови.
Схвильовані і захоплені слухали присутні і загадки, і епізоди із творів, в яких автор торкався багатьох тем. 
Поряд із знаменитою людиною на свято була запрошена сільська поетеса-аматор Мирослава Даньків, чий вірш, у виконанні учениці 7 класу Баумкетнер Соломії, приніс перемогу на районному конкурсі "Сурми звитяг" і зачепив душу кожного присутнього у цьому залі. Чапля М. прочитала вірш ще однієї поетеси с. Ясениці-Сільної С.М.Чаплі.
Під час спілкування з дітьми Р.Пастух пояснював, чому так важливо і необхідно читати саме книжки, особливо у час суцільної комп’ютеризації та інформаційних технологій.
Як зізнався гість, зустріч ця вийшла напрочуд цікавою, душевною і корисною.
На згадку про зустріч Р.Пастух подарував кілька своїх книг із власним автографом шкільній книгозбірні 
Свято минуло, проте піднесений настрій залишиться у нас ще надовго.



Немає коментарів:

Дописати коментар