понеділок, 10 листопада 2014 р.

Святкування Дня української писемності і мови

Із 03 по 10 листопада в Ясенице-Сільнянському НВК І-ІІ ст. проходив тиждень української мови, присвячений Дню української писемності і мови. У програмі тижня були різноманітні заходи: конкурси патріотичної пісні і строю, тематичних стінгазет, на кращого читця власних віршів; виготовлення композицій з осіннього листя з висловами про рідну мову і оформлення ними приміщення НВК; усний журнал «Історія розвитку української писемності з використанням ІКТ» у 9 класі.



У ході проведення цих заходів педагоги  намагалися створювати умови для засвоєння норм мовного етикету, розширення словникового запасу, удосконалення орфоепічних навичок, формування вміння презентувати себе, результати власної творчої діяльності. Школярі збагатились знаннями з історії розвитку української писемності.
Підсумком святкування Дня української писемності і мови стала зустріч з членом Спілки письменників України, письменником та журналістом Романом Пастухом. Під час діалогу діти задавали чимало запитань про життя і творчість письменника. Приємно було чути Роману Пастуху, що учні читали багато його поезії, окремі із них декламували напам'ять. У виконанні учнів Соломії Баумкетнер та Марти Чаплі звучали вірші односельчан Мирослави Даньків та вчителя математики Світлани Чаплі. Роман Пастух подарував дітям свої книги, а вони – йому, створену власними руками, декоративну композицію.Ця зустріч запам’яталася дітям надовго.

Немає коментарів:

Дописати коментар